Рятувати життя захисників: 106 ротація медиків-добровольців вирушила на фронт

Автор: Любава Лисичкіна
16:42 30.09.2023

Мета - врятувати якомога більше життів наших захисників та захисниць, а також цивільного населення в зоні бойових дій.

Команда професійних, талановитих та вмотивованих лікарів, фельдшерів, водіїв та допоміжного персоналу покидає на місяць свої домівки, цивільну роботу та звичне для них життя заради однієї мети – врятувати якомога більше життів наших захисників та захисниць, а також цивільного населення в зоні бойових дій.
“Ми робимо все, що можемо. І навіть трохи більше. На жаль, ресурсів не вистачає, однак наші медичні “конячки” продовжують мандрувати кривавими стежками Сходу, а реанімаційні бригади продовжують рятувати життя там, де сьогодні найгарячіше”, – ідеться у дописі шпиталя у соцмережі.
ПДМШ існує виключно на пожертви небайдужих людей і організацій, які його підтримують  та допомагають фінансово.
Довідково:
ПДМШ ім. Миколи Пирогова є найбільшим неурядовим проектом із залучення цивільних медиків до надання медичної допомоги в зоні проведення операції Об’єднаних сил (раніше –”антитерористичної операції”) в окремих районах Донецької та Луганської областей, який реалізує Благодійний фонд «Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова» у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України, за підтримки Ради національної безпеки та оборони України.
До слова, не зміг сидіти на пенсії: 59-річний “Скай” з Київщини разом із сином підсмажує ворогів із гаубиці.

Останні новини