Робили ухилянтів непридатними для служби: підозрюються 2 голови ВЛК та 6 медиків

Автор: Галина Ворона
11:49 25.08.2023

У Києві викрили чергову масштабну корупційну схему ухилення від призову на службу. Її учасники - голови військово-лікарської комісії двох райвійськкоматів Києва, які діяли у змові з 6 медпрацівниками.

Як розповіли у поліції Києва, голови військово-лікарської комісії двох районних у м. Києві територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки організували та налагодили схему з виготовлення для чоловіків призовного віку медичних документів із фіктивними діагнозами, що сприяло у визнанні їх непридатними до військової служби.

До злочинної діяльності були залучені ще шість медичних працівників різних медустанов столиці.

Правоохоронці встановили, що ціна “послуги” для однієї особи становила від 3000 до 4000 тисяч доларів США.

Наразі проведено 34 обшуки за місцями роботи усіх учасників злочину, із вилученого: чорнові записи та документація, яка підтверджує факти ухвалення протиправних рішень про непридатність до військової служби.

Слідчі повідомили вісьмом фігурантам про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Санкція статті передбачає до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Керівники ТЦК та ВЛК на Київщині створили схему незаконного зняття з військового обліку чоловіків 

Нагадаємо, ще одного голову ВЛК у Києві підозрюють у фальшуванні медичної документації про непридатність до служби.

Останні новини