Реставрацію київської колони Магдебурзького права скасували – торги майже на 9 млн грн не відбулися

Автор: Ольга Даниленко
18:27 22.06.2023

Пам’ятку історії національного значення колони Магдебурзького права у Києві планували реставрувати за 8,9 мільйона гривень. Однак торги не відбулися. Монумент у Подільському районі столиці був створений на честь надання Києву Магдебурзького права.

Про анулювання торгів йдеться  в електронній системі публічних закупівель Prozorro, повідомляє “ВК”.

Скасували торги через “відсутність пропозицій”, адже у торгах на проведення робіт від 1,5 млн грн обов’язково мають брати участь мінімум два учасники.

А у торгах на реставрацію київської колони Магдебурзького права взяла участь лише одна компанія ТОВ “Київська будівельно-монтажна компанія”.

Читайте також: У поліцію подали заяву щодо незаконного знесення садиби 1860-х років на Жилянській

Нагадаємо, забудовник досі не реставрував напівзруйновану київську пам’ятку культурної спадщини – старовинну садибу Багговута на Лук’янівці. Будівельна компанія “Київміськбуд” зобов’язувалася відновити особняк до 2020 року. За даними київських активістів, забудовник очікує на повне руйнування особняка ХІХ століття, аби побудувати 25-поверховий житловий комплекс, запланований ще у 2017 році.

Як повідомляв “ВК”, у столиці активісти прибрали фасад пам’ятки архітектури початку XX століття, одну зі старовинних історичних будівель – 120-річну садибу Пилипа Баккалинського. Лише два роки тому садиба була під загрозою збереження – власник маєтку ТОВ “Амеллін-30” відмовлялося укладати охоронний договір. 

Останні новини