Реконструкція Дегтярівського шляхопроводу: коли відкриють рух оновленою розв’язкою

Автор: Галина Ворона
19:55 31.10.2023

Терміни реконструкції Дегтярівського шляхопроводу суттєво не зміняться.

Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив в ефірі телеканалу “Київ”.

“У Києві триває реконструкція розвʼязки на перетині вулиць Дегтярівської, Олени Теліги та Олександра Довженка. Цими вихідними підрядна організація здійснила монтаж 28 балок прогонової будови шляхопроводу. Вчора, 30 жовтня, мостовики монтували плити незйомної опалубки, щоб влаштувати монолітну плиту на шляхопроводі. І сьогодні вже відновили рух транспорту під конструкцією мосту. Підрядник запевнив, що терміни виконання робіт з оновлення обʼєкту суттєво не зміняться“, – сказав Віталій Кличко.

За його словами, рух оновленим Дегтярівським шляхопроводом планують відновити до кінця поточного року.

Столичний голова також додав, що усунення всіх наслідків, спричинених надзвичайною ситуацією – через падіння балок на шляхопроводі 30 вересня, здійснювалося за рахунок підрядної організації. Збитків міський бюджет не поніс, вартість реконструкції не збільшилася.

Читайте також: На Дегтярівському шляхопроводі встановили усі балки. Як відбувався монтаж – відео 

Нагадаємо, 30 вересня на Шулявці під час ремонтних робіт впали декілька балок Дегтярівського шляхопроводу. Як йдеться в офіційному поясненні, під час монтажу 7-ї балки в проектне положення вона втратила свою стійкість. При падінні балка зачепила частину вже змонтованої конструкції, що призвело також до порушення її стійкості та падіння інших 6-ти балок прогонової будови. Підрядник заявив, що через інцидент роботи з реконструкції шляхопроводу затягнуться. Через обвал шляхопроводу розпочато кримінальне провадження.

Останні новини