Рай і пекло Чорногорії очима українського відпочивальника

Автор: Галина Ворона
14:59 11.08.2021

Цьогорічний відпочинок у Чорногорії неприємно здивував українських туристів захмарними цінами, брудним морем та великою кількістю людей на пляжах. Щоправда, так не скрізь. Є місця, де і ціни помірні, і відпочивальників менше.

Про рай і пекло Чорногорії розповів у Facebook політик Віктор Уколов. 

За його словами, у цій країні дивовижні краєвиди згори, а знизу – пекло. Зокрема, у місті Будва на узбережжі Адріатичного моря цьогоріч навала туристів і населення міста зросло в кілька разів.

Щоб справитись, місцеві наймають працівників з усієї країни.

Пляжі забиті велетенською кількістю людей. Всюди гримить танцювальна музика і щільно стоять лежаки. Ціни шалено високі – лежак 20 євро на день, або 10 євро на годину. Обід по одній страві на двох, який вчора в селі коштував 23 євро у Будві – 72 євро. Море, на жаль, о 16:00 вже брудне: бички, целофановий пакет, якесь огидне лайно”, – ділиться дописувач.

На пляжі біля Будви та сама картина, навіть гірше, бо немає води, щоб помитися ні за гроші, ні безкоштовно.

Але пекло лише тут, зауважує автор. Достатньо заїхати в Которську затоку панорамною дорогою, де 28 поворотів серпантину, і опиняєшся в раю у горах: знову прозора вода, безкоштовний пляж , чудові люди.

Висновок – бідні люди, які приїхали в Чорногорію не на машині. Їх будуть обдирати як липку, хоч вони мають вибір – за 120 євро будь-який таксист унизу готовий влаштувати екскурсію в гори, де ми зупинились. До речі пожежі звідси далеко. Поки все гаразд”, – додає Віктор Уколов.

Нагадаємо, Чорногорія оголосила про скасування всіх обмежувальних заходів на відвідування країни в цьому туристичному сезоні для громадян України, Росії, Білорусі та Північної Македонії.

Останні новини