Пташкам теж зимно. До столиці направили 800 годівничок, їх розвісять ближче до дітей

16:57 04.12.2020

Щонайменше два райони Києва невдовзі отримають нові годівнички для птахів. Взимку пташки особливо потребують турботи людей, адже є одним із елементів екосистеми.

Про це повідомляється на сторінці Оболонської РДА у Facebook.

Не всі пташки взимку відлітають до теплих країн. Від морозів та нестачі їжі дуже часто пташки гинуть. Загальнодержавна акція “Нагодуй птахів взимку” була ініційована з метою привити дітям любов до навколишнього середовища та допомогти крилатим пережити цю зиму.

Зокрема, в рамках цієї ініціативи було виготовлено близько 800 годівничок для птахів.

Зазначається, що годівнички були змайстровані Чернігівським та Рівненським лісовими господарствами, а ті в свою чергу передали їх управлінню освіти Оболонської РДА.  

Вже зовсім скоро 120 ось таких “їдалень” для птахів будуть розміщені на території шкіл та садочків району.

Окрім того, 50 годівниць з’явиться у Дніпровському районі столиці. Комунальники вже розпочали розвішувати їх у парках та зелених зонах району, перші з’явилися сьогодні у сквері “Мікросад”. 

Нагадаємо, що спеціалісти не радять підгодовувати птахів хлібом. Кращий корм для них – насіння дині, гарбуза, соняшнику, підсушені з осені ягоди калини і горобини, просо і пшоно, насіння трав, несолоне сало, яке дуже люблять синички, а також розмочені сухофрукти, які подобаються дроздам.

Читайте також: Близько мільярда птахів гине, вдаряючись об хмарочоси. В Америці знайшли вирішення цієї проблеми

Останні новини