Приміщення легендарного будинку Закса на Хрещатику виставили на аукціон

18:32 11.11.2020

Частину приміщень легендарного будинку Закса, що знаходиться на Хрещатику виставили на торги за стартовою ціною 130 530 780 гривень.

Як повідомляється на сторінці Prozorro.Продажі у Facebook, вже за тиждень відбудеться аукціон із приватизації нежитлових приміщень, загальною площею 2,6 тис. кв. м, які розташовані у підвалі, а також на 3, 5, 6 поверхах та надбудові адміністративної будівлі у центрі Києва.

“Це не просто крута пропозиція для креативних підприємців, а й унікальна можливість подарувати нове життя легендарній будівлі”, – йдеться в повідомленні.

Учасники можуть подавати свої пропозиції до 18 листопада, а аукціон відбудеться 19 листопада в онлайн-формі.

«Будинок Закса» («Будинок трестів») — київський прибутковий будинок на Хрещатику, 6. Будинок — яскравий зразок пізнього модерну. Рішенням виконавчого комітету Київської міськради народних депутатів № 1804 від 22 листопада 1982 року будівлю внесли до обліку пам’яток архітектури місцевого значення (охоронний номер 59).

Нагадаємо, раніше готель “Дніпро” продали на аукціоні за 1 млрд 111 млн гривень. Він стане центром розвитку кіберспорту в Україні.

Останні новини