Противник відвів від столиці близько 20% своїх підрозділів – голова столичної військової адміністрації

Автор: Любава Лисичкіна
22:29 01.04.2022

Вірогідно, змінивши пріоритети та оцінивши боєздатність своїх військ і готовність Києва до оборони, здійснює перегрупування своїх військ на Донецький напрямок.

Про це ідеться у зверненні генерала Миколи Жирнова.

За словами Жирнова, ситуація довкола Києва залишається складною, але контрольованою.
В ході агресії противник на жодному стратегічному напрямку не досягнув своєї мети. Зазнав значних втрат та не може проводити наступ одночасно на всіх напрямках.

“Вірогідно, змінивши пріоритети та оцінивши боєздатність своїх військ і готовність Києва до оборони, здійснює перегрупування своїх військ на Донецький напрямок. На даний час противник відвів від столиці близько 20% своїх підрозділів. Тому значна частина його підрозділів залишається під Києвом”, – зазначив голова КМВА.

Жирнов наголосив, що ворог  не просто відходить, а відступає під натиском українських військ та несе значні втрати. При цьому противник продовжує наносити ракетні удари по позиціям наших військ та інфраструктурі міста. Тому небезпека для населення залишається.

“Столиця продовжує жити в режимі воєнного стану. Робота з нарощування оборони столиці продовжується. Укріплюються блокпости, зводяться фортифікаційні оборонні споруди на позиціях військ. Сили територіальної оборони виконують визначені бойові завдання та здійснюють боротьбу з диверсійно-розвідувальними силами”, – уточнив генерал.

Як відомо, ЗСУ звільнили Бородянку на Київщині, а також Буча звільнена від російських окупантів.

Крім цього відомо, що українські захисники “підчистили” ворога на Київському напрямку.

Останні новини