Протягом тижня в повітрі Києва фіксували підвищений вміст шкідливих речовин: адреси

Автор: Володимир Хлєбников
13:49 25.05.2022

Протягом минулого тижня в повітрі Києва спостерігався підвищений вміст діоксиду азоту, формальдегіду та завислих речовин.

Про це інформує Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

За даними спостережень на стаціонарних постах обсерваторії, з 16 по 21 травня в столичному повітрі зафіксоване перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

  • завислих речовин – у 1,0-1,2 раза на площах Бессарабській та Перемоги, проспекті Перемоги, вулиці Каунаській;
  • діоксиду азоту – у 6,1 раза на площі Перемоги; у 4,2-5,3 раза – на проспектах Перемоги та Оболонському, вулицях Попудренка, Каунаській та Інженера Бородіна; у 3,2-3,9 раза – на площах Бессарабській та Деміївській, у районі Гідропарку, бульварі Лесі Українки, вулицях Академіка Стражеска, Довженка та Семена Скляренка, за винятком проспекту Науки, 37 (в районі метеомайданчика), де перевищень не спостерігалося;
  • формальдегіду – у 5,4-5,7 раза на вулицях Довженка та Попудренка; у 3,1-3,7 раза – на площах Перемоги та Деміївській, вулиці Скляренка; у 1,1-2,8 раза – на Бессарабській площі, бульварі Лесі Українки, у районі Гідропарку, проспектах Перемоги, Оболонському та Науки, вулицях Каунаській та Академіка Стражеска.

Протягом минулого тижня на 16 стаціонарних постах обсерваторії були відібрані та проаналізовані 1612 проб атмосферного повітря.

Читайте також: В Бучанському районі під Києвом горить торф’яник (ФОТО, ВІДЕО)

За даними обсерваторії, у порівнянні з попереднім тижнем, рівень забруднення оксидом вуглецю знизився, завислими речовинами, діоксидом азоту та формальдегідом – підвищився. Вміст діоксиду сірки лишився незмінним.

Як писав “ВК”, 12 травня Головне управління Держпродспоживслужби в Києві повідомило, що у столичному повітрі через пожежі в кілька разів була перевищена концентрація діоксиду азоту.

Останні новини