Пропонуємо конкретні кроки в енергосфері, але владі цікавіші корупційні оборудки, – “ЄС”

Автор: Марія Супрун
12:03 25.01.2021

Партія “Європейська Солідарність“ вимагає терміново скликати позачергове засідання парламенту для підвищення субсидій у бюджеті 2021 року на 7 мільярдів, а також повернути пільговий тариф на електроенергію.

Про це заявив співголова фракції Артур Герасимов перед початком засідання Погоджувальної ради фракцій.

Він наголосив, що два тижні тому “ЄС“ вимагала скликати позачергове засідання Верховної Ради для прийняття необхідних постанов й законопроєктів, однак парламентарі від партії “Слуга народу“ продовжують відпочивати.

Монобільшість Зеленського вирішила відпочивати у відпустках, а не збиратися. Конкретні кроки, які пропонувала «Європейська Солідарність» це перше, прийняти законопроєкт про значне підвищення сум на субсидії в бюджеті 21-го року на 7 мільярдів. І крім цього, терміново, прийняти постанову, якою зробити три надважливі речі. Перше, повернути пільговий тариф на електроенергію, пам‘ятаєте, до 100 кВт – 90 копійок. Той тариф, який діяв під час президента Порошенка. І крім цього, захистити нашу атомну генерацію для того, щоб відсоток атомної генерації був сьогодні менше ніж 55% в енергобалансі країни“, – пояснив він.  

Також Герасимов додав, що необхідно заборонити купівлю електроенергії у російсько-білоруській енергосистемі.

Бо ми не використовуємо електроенергію українську – дешеву, натомість купляємо електроенергію з російсько-білоруської енергосистеми. Ми ці речі пропонували, але, на жаль, це не приймається. Влада непрофесійно шарахається з одного боку в інший: «ми за ринок, але ми за державне регулювання», «ми за державне регулювання, але одночасно ми за ринок». Конструктивна опозиція пропонує владі конкретні кроки по вирішенню цієї проблеми і у вигляді підвищення об‘єму субсидій, і у вигляді конкретних кроків в енергетичній сфері. Я маю на увазі, і в тарифах на електрику, і в усьому іншому. Влада відмовчується і знов таки, займається корупційними оборудками у сфері енергетики“, – додав співголова ЄС.

Нагадаємо, народний депутат з фракції “Європейська Солідарність“ Володимир Ар’єв заявив, що за ширмою недолугого карантину відбувається мегакорупція і обкрадання країни. Паралельно з підвищенням тарифів, Україна знову почала постачати електроенергію з Білорусі, яка фактично є російською.

 

Останні новини