Презентовано “Публічний дашборд київського трафіку”: столичні затори можна побачити в цифрах

Автор: Любава Лисичкіна
20:20 17.06.2022

У 2021 році Київ перемістився на третє місце з сьомого серед 404 міст світу за інтенсивністю автомобільних заторів на дорогах. Загалом у заторах Київ простояв минулого року 229 годин, або 9,5 дня.

Як повідомляється, створено інформаційний продукт “Офісом Трансформації”.

Дашборд наразі показує завантаженість доріг, час затримок та грошовий еквівалент часових втрат від стояння у заторах.   На сайті відображається поточна оцінка рівня заторів за 10-бальною шкалою.

Крім цього, в дашборді доступні показники затримок руху у відсотках, середня швидкість руху автомобілів та грошовий еквівалент недовиробленого внаслідок заторів валового національного продукту Києва.

Згідно із даними на сайті, з початку року станом на 17 червня Київ втратив понад 580 мільйонів гривень. Кожен киянин витратив на стояння в заторах в середньому 35 годин.

Формули розрахунку вищезгаданих цифр доступні за посиланням. Раніше такий сервіс надавав російський “Яндекс.Пробки”, заблокований українською владою у 2017 році.

До слова, десятки “швидких”, сучасні томографи, вантажівка, автобус, дизель-генератори – Кличко показав нову партію допомоги від партнерів і благодійників .

Останні новини