Пояснення смертей цивільних на Київщині від Арестовича: не попередили про вторгнення РФ для уникнення “всеосяжного хаосу”

Автор: Ольга Даниленко
15:32 07.04.2022

В Офісі президента ще на початку грудня 2021 року точно знали про повномасштабне вторгнення РФ в Україну, але не попередили українців для уникнення “всеосяжного хаосу”.

Про це розповів радник голови ОП Олексій Арестович.

За його словами, чинна влад вирішила, що звістка про військове вторгнення РФ спровокувала б масовий виїзд громадян з країни. За їхніми розрахунками, від 8 до 12 млн українців заблокували б автомобілями дороги, не давши можливостей українській армії вийти до ліній оборони.

“Це дуже бажана ситуація для військового керівництва Росії. В такому випадку ми, напевно, одразу програли цю війну і лівобережжя все. Жодним чином ми б не впоралися з цією ситуацією і єдиний вихід був би просто танками давити наших же громадян, розстрілювати, щоб пройти через мости. І тепер питання: яке рішення потрібно було прийняти? Або замовчати або залишити паралізовану країну і напевно здати лівобережжя”, – виправдовується Арестович.

Він додав, що за всіма сценаріями, які розглядало керівництво країни, війну наша держава “не витягнула б”, якби українцям одразу розповіли правду про вторгнення РФ.

Читайте також: На тлі зростання повномасштабного вторгнення РФ в Україну, українці влаштували патріотичний флешмоб у соцмережах “Я залишаюсь”

Нагадаємо, 19 січня 2022 року президент Зеленський у своєму зверненні порадив українцям думати не про нову можливу військову агресію РФ, а про свята, будівництво нових доріг, шашлики, ЗНО.

Як повідомляв “ВК”, президент США Джо Байден неодноразово наголошував на  нарощуванні військ РФ на кордонах України для повномасштабного вторгнення в Україну.  

8 лютого посольство США в Україні на тлі загрози повномасштабного вторгнення Росії почало думати про переїзд до іншого українського міста.

11 лютого Байден закликав виїхати з України усіх американців, які залишаються у країні.

13 лютого посольство Канади вирішило тимчасово переїхати з Києва до Львова. 

19 лютого представники посольство Великої Британії переїхали з Києва до Львова.

21 лютого персонал посольства Ізраїлю в Києві переїхав до консульства у Львові.

24 лютого фашистські війська РФ атакували кордон України з боку РФ, Білорусі та Криму.

Останні новини