Повернення школярів за парти: чому не всі заклади відновили навчання і що з вакцинацією вчителів

Автор: Галина Ворона
16:27 22.11.2021

Із 22 листопада 423 столичні школи відновили очне навчання. Зачиненими залишились лише два навчальних заклади. Від роботи через відсутність вакцинації відсторонені всього 0,1% від всього викладацького складу, тож на робочих місцях знаходяться лише вакциновані працівники освіти.

Про це розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, одна із шкіл, які залишились зачиненими, розташована в Солом’янському районі. Навчання у ній поки що не відновили через аварію на трубопроводі, а в другій, приміщення якої перебуває на балансі Міністерства освіти, з незрозумілих причин так і не ввімкнули опалення.

Чиновник також зауважив, що повернення дітей за парти стало можливим завдяки реальному зниженню захворюваності серед дітей та й загалом у столиці – зменшується кількість важкохворих із показанням до госпіталізації, а також вивільняються місця в лікарнях із підключенням до кисню.

Він додав, що заклади середньої освіти провели низку робіт для повернення школярів за парти, зокрема, проведено заходи з дезінфекції та перевірено системи опалення.

Заступник голови КМДА запевнив, що школярі підуть на зимові канікули вчасно і подовження канікул не буде.

Читайте також: Кількість хворих і смертей від коронавірусу у Києві зменшується, черги на реєстрацію смерті – ні (ФОТО) 

Нагадаємо, МОЗ розширив перелік працівників, для яких вакцинація є обов’язковою.

Останні новини