Події вікенду: медики виконають трансплантацію легень дітям, рідні чекають на воїнів з полону, травми війни лікують на кращих виставах у театрах

Автор: Оксана Тупальська
11:05 19.02

Короткі лютневі вихідні були багатими на творчі зустрічі та театральні події. За 2 роки від початку повномасштабного вторгнення жителі столиці навчилися шукати прихистку та заспокоєння в культурі. В неділю традиційно відбулася акція в підтримку полонених, прохолодна погода без опадів сприяла прогулянкам та спілкуванню.

Інститут серця готується до дитячих трансплантацій легень. Оголошено збір на додаткове обладнання, яке забезпечить проведення складних операцій. Директор Інституту серця  Борис Тодуров навіть виготовив хенд-мейд виріб для благодійника, який задонатить найбільшу суму. 

У центрі Києва відбулася велика акція, де вимагали повернення полонених воїнів. Рідні й друзі, колеги та діти, небайдужі українці вкотре влаштували акцію з вимогою до влади робити кроки для повернення додому бійців. Останній обмін, в якому брали участь бійці “Азову”, відбувся 11 червня. Це більше 8 місяців тому.

Попри великий вибір театральних дійств у Києві, квитки на вистави розбирають за кілька тижнів заздалегідь, а на прем’єри – за 1-2 місяці. У час випробувань російською агресією спокій і розраду, а з ними – відповіді на одвічні питання віднаходять на сцені. Нині у столиці працює біля півсотні театрів.

Лише у Національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка у Києві після початку повномасштабного вторгнення 600 вистав, серед яких 8 прем’єр подивилися понад 130 тисяч глядачів. 

 

 

Останні новини