Подарунок ЗСУ на 23 лютого. «Укрпошта» після скандалу перенесла випуск марки

Автор: Марія Супрун
13:55 19.02.2021

"Укрпошта" після критики вирішила перенести дату введення в обіг поштових марок "Збройні Сили України. Сухопутні війська", яка була запланована на радянське свято 23 лютого. Тепер їх презентують 14 березня - у День українського добровольця.

Про це повідомила пресслужба компанії. 

За їх словами, скандальну дату обрали як інфопривід для привернення уваги до марок, і як ознаку того, що ця сторінка історії давно в минулому і нам у сучасній Україні є, що протиставити агресору. Жодним чином не з метою вшанувати день радянської армії, а навпаки – української.

“Така ініціатива була сприйнята українцями неоднозначно. Ми усвідомлюємо чутливість теми і дослухаємося до думки людей, тому приймаємо позицію Генерального Штабу ЗСУ перенести дату спецпогашення поштових марок “Збройні Сили України. Сухопутні війська” на 14 березня – День українського добровольця”, – йдеться у повідомленні.

В “Укрпошті” також нагадали, що за часи російської окупації випустили понад 20 художніх марок патріотичної тематики, серед яких “Слава Україні!”, яка отримала 1-у премію на міжнародній виставці в Мадриді, “Передова”, “Вони вистояли! Не витримав бетон!” та багато інших.

Нагадаємо, «Укрпошта» вирішили 23 лютого ввести в обіг поштові марки «Збройні сили України. Сухопутні війська», чим викликала негативну реакцію. А в Міноборони зазначали, що це рішення не  узгоджувалося ні з міністерством, ні зі Збройними Силами України.

Останні новини