Пілот легендарної “Мрії” вперше наживо побачив те, що від неї залишилось

Автор: Марія Супрун
23:43 02.04.2022

Понівечена "Мрія", потрощений "Руслан", спалені та пошматовані літаки ДП "Антонова", ущент випалені офісні приміщення, розграбовані склади. 

Екскомандир екіпажу найбільшого в світі літака Ан-225 “Мрія” Дмитро Антонов вперше після звільнення потрапив на аеродром Гостомеля та побачив те, що залишилось від борту. Відео він опублікував в YouTube.

До війни в аеропорту Гостомеля працювало 1700 людей. Тут були десятки літаків, від них майже нічого не залишилось. Рештки Ан-26, понівечений снарядами найбільший  у світі турбогвинтовий Ан-22. Вибухом відірвало крило новітнього Ан-132. Від красеня  Ан-74  залишилося хвостове оперення, досі догоряють його двигуни.

Аеропорт Гостомеля, колись таке потужне підприємство, лежить в руїнах. Ворог розграбував і розікрав усе, що тільки міг, натомість залишив тонни снарядів, мін, всюди розкидані  сотні ручних гранат. 

Нагадаємо, 27 лютого сталося лихо – російські окупанти знищили українську “Мрію” під час повітряної атаки. В Україні хочуть відродити “Мрію” та створили Міжнародний фонд відбудови легендарного літака.

Останні новини