Підтоплення Демидова: місцеві мешканці досі ловлять рибу на пасовиськах

Автор: Галина Ворона
15:25 28.08.2022

Село Демидів Київської області досі потерпає від підтоплення. Вода трохи відступила, але частина населеного пункту досі затоплена. Там де були пасовиська, ще стоїть вода - люди ловлять рибу. 

Як пише видання “Голос України”, село, яке зупинило російські війська, саме потребує допомоги.

Загалом від води постраждали майже 120 домоволодінь.

Вода потроху відступає від приватних домогосподарств – її рівень уже знизився на 70 сантиметрів. Але кілька десятків будинків все ще залишаються підтопленими. 

Жителька села Валентина Палій зі сльозами на очах показує своє обійстя.

Погреб заповнений водою, а город, де раніше садила овочі й ягоди, нині перетворився на озеро. Насосна станція ДСНС почала відкачувати воду.

На думку місцевого жителя Володимира Артемчука, однієї станції замало – потрібно кілька потужних.

Навіть там, де вода відійшла, з’являються нові проблеми: затоплені городи і погреби, пліснява і тріщини на стінах. 

Втім, від влади чутно лише обіцянки про відновлення дамби в Козаровичах.

Селищний голова Олександр Мельниченко сподівається, що спільними зусиллями з ДСНС і обласною владою розв’яжуть проблему підтоплення.

Читайте також: Поранена врятувала двох малолітніх дітей. Мешканка Демидова розповіла свою історію порятунку

Нагадаємо, 25 лютого українські захисники підірвали міст через річку Ірпінь, щоб не допустити прориву російських окупантів до Києва, а також дамбу на в’їзді до села Демидів у селі Козаровичі Вишгородського району Київської області. Внаслідок цього річка вийшла з берегів та затопила Демидів. У квітні українці відновили контроль над населеним пунктом, звільнивши його з окупації. Наприкінці червня мешканці села Демидів, яке було затоплено в перші дні повномасштабного вторгнення російських окупантів, перекрили рух автотрасою під Києвом. Люди вийшли на мітинг, щоб привернути увагу влади до проблем підтопленого села.

Останні новини