Першу в столиці висотну споруду віддадуть у приватні руки, будівлю виставлять на продаж

Автор: Любава Лисичкіна
18:32 26.04

Кабінет міністрів включив до списку об’єктів великої приватизації державної власності держпідприємство “Готель “Україна”. Його оцінюють у понад 1 млрд грн.

Про це йдеться у розпорядженні від 23 квітня 2024 р. № 352-р.

Раніше голова Фонду держмайна України Віталій Коваль повідомив, що готель “Україна” можуть виставити на продаж наприкінці цього літа або у третьому кварталі цього року. Його оцінюють у понад 1 млрд грн.

Готель назбирав понад 45 млн гривень боргів. Проте, за словами Коваля, у готелю за останній рік зросли доходи, адже зараз там стали активно проводити не менш ніж 15 заходів щомісяця.

“Ми хочемо представити цей готель як цікавий об’єкт транснаціональним мережам. Інтерес з боку ринку є, у тому числі з боку іноземних операторів, які вже запитують технічну інформацію по ньому. Ба більше, іноземці розглядають цей готель як перспективну “п’ятірку” (на сьогодні він має 4 зірки)”, — зазначив голова ФДМУ.

Довідково:

 Готель “Україна” розташований на Майдані Незалежності у Києві. Перша в Києві висотна споруда була побудована за проектом авторського колективу архітекторів Добровольського А.В. (керівник), Приймака Б.І., Созанського В.А., Мілецького А.М., Косенка А.Я.; інженерів-конструкторів Пєчьонова О.М. та Ліновича Л.Е.

 Відкрили готель 28 вересня 1961 року. Тут часто зупиняються впливові політикивидатні спортсмени, відомі бізнесмени, актори, космонавти, естрадні зірки, дипломати, музиканти і художники України та закордонних країн. 

До слова, які райони Київщини постраждали від зливи найбільше: у Софіївській Борщагівці відкачали тисячі кубів води.

Останні новини