Перевізники “економлять” на киянах: на маршрути виїздить в рази менше машин, ніж передбачено

Автор: Володимир Хлєбников
20:19 09.02.2022

Перевірка кількох пасажирських маршрутів в Києві виявила численні порушення, зокрема, відсутність документів та самовільну зміну кінцевої зупинки.

Свіжі результати перевірки від Комунальної служби перевезень оприлюднив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

За два дні інспектори служби провели рейд по маршрутах №№ 423, 211, 193, 225,  250 (ПП “Авен-Єзер”), 434, 598Д (ТОВ “Радонь”) і 472 (ТОВ “Союз-Авто”).

Відзначився № 598Д, який самовільно змінив маршрут. Перевізник визначив кінцеву зупинку на Львівській пл. замість Центрального залізничного вокзалу, як це передбачено договором“, – прокоментував Усов у себе в Telegram.

Решта зафіксованих порушень:

  • не ті автобуси, що подавалися на конкурс – гірших характеристик;
  • відсутні документи про передрейсовий техконтроль ТЗ та медогляд водія;
  • менша кількість машин ніж має бути: на маршруті № 423 їздить сім автобусів замість 10; на № 211 – 12 замість 17; на № 193 – вісім замість дев’яти; а на 225-ому – два замість 15.

“Невідповідна кількість автобусів й на 250-му маршруті. На № 434 та № 472 суттєвих порушень немає. По решті буде складено акти позачергової перевірки дотримання перевізниками умов договорів”, – додав заступник голови КМДА.

Читайте також: Посольство Білорусі в Києві позбавили незаконних паркувальних конусів (ФОТО)

Усов нагадав, що у разі якщо те саме порушення буде зафіксовано вдруге, “з перевізником розривається договір по даному маршруту“.

Нагадаємо, раніше Комунальна служба перевезень з’ясувала, в яких столичних маршрутках їздити вдвічі небезпечніше.

Останні новини