Перед поїздкою Зеленського до США справу проти Порошенка закрили. Що кажуть адвокати

19:56 06.09.2021

Адвокат Ілля Новіков заявив, що перед поїздкою президента Володимира Зеленського до США влада терміново закрила справу проти лідера “Європейської Солідарності” Петра Порошенка, яку ініціював олігарх Ігор Коломойський.

Про це повідомляє пресслужба “ЄС”.

Зазначається, що “суть цього наклепницького кримінального провадження за заявою Коломойського була в тому, що він звинувачував п’ятого Президента України Петра Порошенка і керівництво тодішнього Нацбанку України, Гонтареву і Рожкову в тому, що вони «заважали господарській діяльності» Коломойського, в тому, що вони «вишукували і розкривали комерційну таємницю» Коломойського, що вони «зловживали владою і посадовим становищем”. 

Адвокат зауважив, що провадження було зареєстроване як завжди за участі Печерського суду.

Потім – Офісу Генерального прокурора Потім, хоч це і підслідність НАБУ, але відзначитися встигло й славнозвісне Державне бюро розслідувань. Більше року велося розслідування цієї абсолютно пустої, очевидно нікчемної заяви і звинувачень Коломойського проти п’ятого Президента та керівництва Нацбанку. І якраз перед приземленням президента Зеленського у США це провадження було закрито. Дуже цікавий збіг»,

– іронізує Головань.

Адвокат Новіков підкреслює: «Президент Зеленський чудово знав, що у США, якщо до моменту, коли він туди прилетить і почне зустрічатися, ці провадження все ще будуть в активному режимі, будуть розслідуватися – це викличе запитання, і він хотів їх уникнути»

    Останні новини