Перед ним був відкритий весь світ: школі на Печерську просять присвоїти ім’я загиблого Героя, сина колишнього депутата Григорія Цехмістренко

Автор: Вікторія Мілюта
09:24 26.10.2023

Київського міського голову Віталія Кличко просять присвоїти школі № 89, що у Печерському районі столиці, ім’я її випускника, який загинув, захищаючи країну, Григорія Цехмістренко.

Відповідне звернення направила депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник.

Григорій на фронті мав позивний «Грег», йому назавжди залишилось 28. «Я готовий померти за Україну», – казав Цехмістренко. 

«Він був сином мультимільйонера, мав давно канадський паспорт і весь світ був відкритий перед ним. Але він був на Майдані під час Революції Гідності, де його нещадно побив беркут, і спочатку війни приєднався до лав «Інтернаціонального Легіону», бо його виховали батьки патріотом, а не мажором», – зазначила Пинзеник.

За її словами, «Грег» пройшов найважчі бої у Гостомелі, Бучі, Ірпені та Мощуні. Потім проходив службу на Миколаївському та Херсонському напрямках, а згодом його підрозділ був переведений на Схід і там він активно брав участь в обороні Сєвєродонецька та Лисичанська. 

Читайте також: Столичні депутати просять президента та міністра оборони присвоїти 40-й бригаді Повітряних Сил ЗСУ найменування “Привид Києва”

Воїн загинув 14 січня 2023 року біля Бахмута. Посмертно його нагородили орденом “За Мужність” 3 ступеня.

Ініціативу присвоїти ім’я «Грега» школі підтримали його батько, народний депутат України 3-го скликання Віталій Цехмістренко, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов, т.в.о. командира військової частини, майор Тарас Вашук, представництво Світового Конгресу Українців, трудовий колектив навчального закладу, а також однокласники Григорія.

Раніше повідомлялося, що у Києві пропонують назвати вулицю на честь загиблого пілота Джуса.

Останні новини