Пам’ятку ХІХ століття намагаються “зжерти” друзі Януковича

18:30 11.05.2021

Садибу Дмитрієву ХІХ століття намагаються виключити з реєстру пам'ятників. Довкола будівлі тривають суперечки, за якими стоїть, зокрема, міністр доходів та зборів епохи Януковича Олександр Клименко.

Про це повідомляє “Апостроф”. 

Садиба, що знаходиться за адресою вул. Хорива, 2 – предмет довготривалої суперечки між ПП “Конвалія-Нерухомість” та Міністерством культури. Перші намагаються виключити будівлю з реєстру пам’яток та почати на ній заробляти. Другі – проти.

Проєкт “Мапа Реновації” повідомляє: 

Останні три роки дореволюційному комплексу загрожує демонтаж. Його власник, ПП “Конвалія-Нерухомість”, судиться за виключення споруд з Реєстру пам’яток, бо планує збудувати на цьому місці ТРЦ з підземним паркінгом”.

Забудовник ПП “Конвалія-Нерухомість” був зареєстрований у серпні 2010 року, за два місяці до обрання інвестора з реконструкції будинків на вул. Хорива, 2. “ПП “Конвалія-Нерухомість” – є фактично компанією біглого міністра доходів і зборів України епохи Януковича – Олександра Клименка.

З компанією-забудовником також пов’язаний й інший “гість” амбарної книги Януковича – екс-глава ЦВК, Михайло Охендовський”.

Читайте також: Врятувати “Маєток Штамма”: у Бучі знищується садиба, якою володіє Київрада

    Останні новини