Операція “Первоцвіт”: у лісах Києва і області починаються рейди проти збирачів підсніжників

Автор: Галина Ворона
13:57 19.02

У Києві та Київській області розпочинається операція "Первоцвіт". Вона покликана упередити масове знищення підсніжників, пролісків, горицвітів та інших весняних квітів, які щороку безжально виривають на продаж.

Про це повідомляє Державна екоінспекція столичного округу.

Як зазначається, торгівля первоцвітами (як продаж, так і купівля) є порушеннями законів України “Про Червону книгу України”, “Про рослинний світ”, “Про охорону навколишнього середовища України”  та інших.  Одна вирвана квітка підсніжника – це вкрадене життя у 45 паростків.

Відтак, екоінспектори ДЕІ разом з Національною поліцією будуть організовувати рейди на карати тих, хто вириває весняну красу.

Киянам і мешканцям області нагадують, що за незаконне придбання та збут квітів з Червоної книги України передбачено штраф від від 1 700 до 3 655 грн з конфіскацією рослин.

Торгівля первоцвітами – це, перш за все, торгівля, яка заохочується виключно попитом. Тому важливим кроком у збереженні рідкісних видів рослин є відмова від їх купівлі. Якщо Ви виявили порушення закону – нищення природної популяції первоцвітів, зривання їх на букети або продаж – негайно повідомте правоохоронців, зателефонувавши 102!” – закликають екологи.

Читайте також: Киян закликають не купувати первоцвіти, а «продавцям» рідкісних рослин загрожує штраф

Нагадаємо, в оранжереї ботанічного саду ім.Гришка розквітли 15 сортів камелії та 30 сортів азалії: як побачити цю красу.

Останні новини