Олімпійський вогонь погашено: неймовірні фото із закриття ігор в Токіо

Автор: Марія Супрун
19:47 08.08.2021

Сьогодні на Національному стадіоні японської столиці відбулася урочиста церемонія закриття Ігор ХХХІІ Олімпіади, які проходили в Токіо з 23 липня по 8 серпня. Україна завоювала місце у Топ-20 серед 206 країн-учасниць за загальною кількістю здобутих нагород.

Як повідомляє НОК, на початку заходу відбулася хода прапороносців команд-учасниць. 

Високої честі нести державний прапор України було довірено володарці двох олімпійських нагород у веслуванні на байдарках і каное Людмилі Лузан, яка впевнено та гідно впоралася зі своєю почесною місією.

На церемонії закриття Ігор не було глядачів, – лише представники міжнародного та національних олімпійських комітетів, журналісти та спонсори.

У своєму вітальному слові президент Міжнародного Олімпійського Комітету Томас Бах подякував організаторам і волонтерам, назвавши Ігри в Токіо безпрецедентними, адже для того, щоб вони пройшли, всьому світу довелося докласти дуже багато зусиль.

Наприкінці церемонії традиційно було урочисто погашено олімпійський вогонь.

Наступні Ігри відбудуться в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Нагадаємо, в активі України на літніх Олімпійських іграх-2020 в Токіо 19 медалей – 1 золота, 6 срібних і 12 бронзових. Україна завоювала місце у ТОП-20 серед 206 країн-учасниць за загальною кількістю здобутих нагород. 

Як повідомлялося, українець став найкращим суддею Олімпійських ігор в Токіо.

Останні новини