“Оленівка – це Катинь. Це ще одна Буча. Це ще один Маріуполь” – депутатка “Євросолідарності”

Автор: Галина Ворона
15:59 29.07.2022

Масове вбивство окупантами українських військовополонених в Оленівці - це геноцид, порушення законів війни, плюндрування всіх женевських конвенцій.

Про це йдеться у дописі на Facebook-сторінці депутатки “Євросолідарності” Ірини Геращенко.

Оленівка – це Катинь. Це ще одна Буча. Це ще один Маріуполь. Ненависть розриває серце. Чому досі не скликано Радбез ООН , де мають кричати про масову страту військовополонених? Навіщо потрібен МКЧХ, коли він не здатен ні на що? Ця сита структура, нашпигована російським стафом, отримує щедрі донати і не може добитися доступу до місць несвободи та прогарантувати збереження життя бранців“, – обурюється вона.

За словами парламентарки, шокуючі фото і відео з Оленівки мають бути на перших шпальтах світових ЗМІ, українські посольства – донести цю інформацію до журналістів в країнах перебування.

Росія має бути визнана державою – терористом”, – наполягає представниця “ЄС”.

Читайте також: СБУ оприлюднила імена і фото ще 4 окупантів, які “відзначились” звірствами у Бучі 

Нагадаємо, росіяни обстріляли колонію в окупованому населеному пункті Оленівка Донецької області, де утримувалися в тому числі і українські полонені. У результаті обстрілу загинули кілька десятків українців, зокрема, представників полку “Азов”. Російське командування обставило це масове убивство полонених як дії української армії. У полку “Азов” оголосили про полювання на усіх причетних до цього масового вбивства.

Як повідомляв “ВК”, українське суспільство збурив ще один злочин росіян, про який стало відомо напередодні. В російських Telegram-каналах зʼявилося відео знущань над військовополоненим, одягненим в український камуфляж. Двоє військових, які розмовляли російською, провели полоненому кастрацію канцелярським ножем. Безпосереднього учасника воєнного злочину вже ідентифікували.

Останні новини