Очільниця ДПС Києва, відома виявленим під час обшуків списком бажань, подала до суду

Автор: Любава Лисичкіна
19:48 28.03.2023

За місяць після звільнення посадовиця подала до суду і вимагає скасувати звільнення, поновити її на держслужбі та виплатити компенсацію заробітку за «вимушений прогул».

Про це йдеться в Єдиному реєстрі судових рішень. 

Як відомо,  1 лютого Державне бюро розслідувань проводило обшуки у керівництва столичної податкової.  Слідчі Бюро розслідували факт незаконного отримання відшкодування ПДВ з державного бюджету.

Про виявлені у виконувачки обов’язків голови податкової служби Києва Оксани Датій об’єкти елітної нерухомості, автомобілі та гроші ДБР заявило 1 лютого 2023 року. Також під час обшуків  в очільниці ДПС Києва знайшли її список заповітних мрій. Чиновниця мріяла про підвищення, соболину шубу, поїздку у Лондон та подарунок від коханого на день народження – годинник Breguet. Також вона мріяла заробити $1 млн.

Наразі, Оксана Датій звільнена зі служби після публічних звинувачень у корупції від Держбюро розслідувань, проте вона оскаржує звільнення в суді. Відомо, що суд залишив позов податківиці без руху через те, що вона неправильно його оформила. Жінці дали 10 днів для усунення помилок.

 До слова, в яких саме оборудках звинувачують очільницю столичної податкової Києва Оксану Датій представників ДБР спитали під час засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань економічної безпеки.

1 лютого  повідомляли про обшуки у Столара, Авакова та Коломойського. Також в СБУ заявляли, що таким чином виконують завдання поставлені Володимиром Зеленським та «синхронно завдають удару внутрішньому ворогу». А перед тим Давид Арахамія анонсував «весняні посадки», які були прописані у передвиборчій кампанії Зеленського в 2019 році.

Останні новини