Новий диво-садок у Дарницькому районі. Кажуть, він найсучасніший

19:56 30.05.2020

У молодих батьків Дарницького району є привід порадіти: на вулиці Санаторній, 9а відкривається новий дитячий садок №345, що фактично побудований з нуля. Влада району каже, що це найсучасніший садок із найсучаснішими технічними рішеннями, серед яких - сонячні батареї, термосанація, кондиціонування, комплексна автоматизація інженерних мереж та інше.

Як повідомляє Дарницька РДА, будівля дитсадка близько 15 років перебувала в оренді, а в 2014 році була повернута до сфери управління Дарницької райдержадміністрації. Але від неї залишилася тільки коробка з цегли і, власне, сама територія.

Наразі садочок реконструйований з надбудовою третього поверху, зданий “під ключ” та після отримання всіх дозвільних документів готовий прийняти 95 вихованців вже у цьому році. 

За словами очільника Дарницької РДА Ярослава Лагути, це найсучасніший садок із найсучаснішими технічними рішеннями: це і сонячні батареї, термосанація, кондиціонування, комплексна автоматизація інженерних мереж. Також тут змонтоване обладнання теплопункту, вентиляційних камер, ліфта, харчоблоку та пральні, завершені роботи з внутрішнього водопостачання, каналізації, електроосвітлення, електрообладнання, відеоспостереження та пожежна сигналізація.

Придбане устаткування для обладнання ясельної та садових груп, приміщення для музичних і фізкультурних ігор та занять.

Територію садочка упорядкували, озеленили, облаштували тіньовими навісами та дитячими майданчиками.

До проведення реконструкції двоповерховий дитячий садок був розрахований на 4 групи на 80 місць. Після проведення робіт з реконструкції відбулись значні зміни, садочок буквально побудований з нуля всього за 7 місяців, зокрема надбудовано 3 поверх, а кількість вікових груп та місць тепер становить – 5 груп та 95 місць. Хочу також відзначити сучасну функціональну спортивну залу, сучасний харчоблок та кімнату зображувальної діяльності. Дітям тут буде дуже комфортно”, – відзначив Ярослав Лагута.

Нагадаємо, ще один новий садочок відкриється до вересня на Нивках.

Останні новини