Ніч була щедрою на сніг: дороги розчищають біля 450 спецмашин

Автор: Галина Ворона
12:59 31.01.2021

Остання січнева ніч видалася щедрою на сніг, і столичні дорожні служби задіяли більшу частину своїх ресурсів для розчищення вулиць міста. Вдень кількість техніки та бригад з ручного прибирання на вулицях побільшало.

Як розповів у Facebook заступник голови КМДА Олександр Густєлев, минулої ночі лад на столичних вулицях наводили 399 спецмашин та 35 бригад з ручного прибирання.

Він додав відео прибирання з усіх районів, на яких видно, як активно очищають столицю від завалів снігу та обробляють протиожеледними матеріалами центральні магістралі, тротуари, переходи тощо.

На ранок комунальники збільшили кількість як техніки, так і людей – на дороги вийшло 447 спецмашин та 388 дорожників у складі 56 бригад з ручного прибирання.

За минулу добу автодорівці використали:

  • 2,6 тис. тонн солі;
  • 1,9 тис. тонн піщано-соляної суміші;
  • 257 тис. л рідких хлоридів (соляного розчину).

Читайте також: 60 тонн за годину. Куди зникає прибраний в Києві сніг (ВІДЕО) 

Нагадаємо, наразі місто може одночасно залучити 544 одиниці спецтехніки для боротьби зі снігом.  327 спецавтомобілів для прибирання вулиць придбали впродовж останніх років, у тому числі 62 – у 2020 році.

До речі, кияни можуть онлайн перевірити, як чистять від снігу дороги міста.

Зауважимо, що на Київщині також триває боротьба з наслідками негоди – там залишаються без світла кілька населених пунктів.

Останні новини