Не все так страшно: які молоді овочі та зелень можна сміливо вживати ранньою весною

Автор: Любава Лисичкіна
23:43 18.03

Ті, що легко переносять весняні морози, варто і можна їсти.

Не все так страшно: які молоді овочі та зелень можна сміливо вживати ранньою весною
Світлодіодне освітлення

Про це розповіла кулінарка, блогерка, засновниця Академії смачного життя, незалежний дегустатор міжнародного конкурсу Favorite Food&Drinks Дарина Дорошкевич

За словами кулінарки, мами двох дітей та киянки у третьому поколінні, можна вживати:

  • шпинат
  • редиску
  • зелену цибулю
  • черемшу

Дарина зауважила, що слід з обережністю купувати черемшу в бабусь на базарі. Бо черемша – це рослина, занесена в Червону Книгу. Бабусі часто виривають її з цибулинками, чим унеможливлюють її подальше розмноження. Так черемша з часом може зникнути.

“Шукайте черемшу на точках з іншими овочами, питайте документи на черемшу. Черемшу можна виростити без жодних добрив на фермерському хазяйстві. Далі – обережно зрізати зі збереженням цибулин. І продати вам. І це чудовий варіант і для вас, і для природи. Яку ми маємо зберегти наступним поколінням українців”, – зазначила Дорошкевич.

Вона не радить вживати ранні овочі:
 

  • алергікам
  •  людям похилого віку 
  • дітям до 3-х років
  • людям з хронічними захворюваннями перед вживанням краще запитати у лікаря.

“Я завжди за сезонні овочі. Ми живемо в світі, де виводять нові більш ранні сорти, то ж досвід бабусь та мам вже неактуальний. Але глобально сезонність залишається. І лютий з березнем – не найкращі сезони для смачних огірків”, – додає Дорошкевич.

 До слова, “ВК” писав про  недорогі суперфуди, які допоможуть збалансувати раціон.

Великий Київ у Google News

підписатися