Не лише Київ. Тарифи на опалення залишаться сталими по всій країні, принаймні до кінця сезону

19:29 20.01.2021

Під час урядової наради, ініційованої Асоціацією міст України, вдалось домовитися з урядом і представниками парламенту, що тарифи на опалення та гарячу воду в Україні до кінця опалювального сезону не підвищуватимуть.

Про це заявив голова Асоціації міст України Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі. 

Окрім мера Києва, у нараді взяли участь міські голови Маріуполя (Вадим Бойченко), Кропивницького (Андрій Райкович), Вінниці (Сергій Моргунов), Кривого Рогу (Костянтин Павлов) та перший заступник мера Харкова – Олександр Новак. Також на засіданні були присутні представники НАК “Нафтогаз України”, речники Офісу Президента та депутати Верховної ради разом із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. 

Нам вдалося досягти розуміння з центральною владою щодо необхідних кроків для недопущення кризи в системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів“, – зауважив Віталій Кличко. 

За його словами, у понеділок має бути підписаний Меморандум між урядом, АМУ та представниками парламенту, яким буде затверджено алгоритм виведення вітчизняної енергетики з кризової ситуації, спричиненої коливанням ціни на газ в Україні. Йдеться, зокрема, про  врегулювання питання різниці в тарифах на тепло, а також компенсації збитків підприємствам теплопостачання.

А тим часом фахівці “Київтеплоенерго” пояснили, чому кияни отримують збільшені платіжки за опалення при тому самому тарифі.

Читайте також: Уряд фіксуватиме ціну за опалення на основі річного продукту газових компаній, – Шмигаль

Останні новини