Названо причини поганого мобільного зв’язку у Броварах та Києво-Святошинському районі

14:54 17.09.2020

Радіофобія дедалі частіше стає на заваді розвитку мобільного зв’язку в Україні. Зокрема, у Броварах і Києво-Святошинському районі місцева влада перешкоджає роботі базових станцій мобільного зв’язку, посилаючись на їх фіктивну шкоду. І мова йде не лише про очікуваний 5G, але і про 4G, який вже став звичним для мешканців великих міст і на який дуже чекають у сільській місцевості.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

У міністерстві кажуть, що управління освіти Броварської міської ради змушує прибрати встановлені базові станції неподалік від школи. Притому що діти досить активно користуються мобільним інтернетом, переписуючись з рідними в месенджерах протягом дня 📨

З причин радіофобії також позбавляє якісного мобільного зв’язку своїх пацієнтів й Центральна районна лікарня Києво-Святошинського району.

Такі дії посадовців не є піклуванням про громадян. Навпаки, через них постраждає набагато більше людей, ніж активних радіофобів, Без якісного мобільного зв’язку у нелегкий карантинний період неможливо вчасно додзвонитися до лікаря, взяти участь у відеоконференції чи отримати завдання для навчання”, говориться у повідомленні.

У Мінцифри запевняють: базові станції мобільного зв’язку, що встановлюються українськими операторами, не шкідливі для людей, тварин та рослин – сонячне випромінювання може бути шкідливішим за випромінювання базових станцій мобільного зв’язку. До того ж норми випромінювання базових станцій в України встановлені у 10-100 разів суворіші, ніж у Європі та Америці.

Крім того, зазначається, що в Україні існує спеціальний орган, який контролює використання радіочастот, — Український державний центр радіочастот. Одне з його завдань — регулярно перевіряти дотримання правил роботи базовими станціями.

Читайте також: 5G-фобія. Не всі кияни радіють новому мобільному зв’язку 

Нагадаємо, петиція про заборону впровадження 5G набрала 25 тисяч голосів.

Останні новини