Насильство і ґвалтування – зброя російських окупантів

Автор: Марія Супрун
09:21 12.04.2022

У Нью Йорку відбулося засідання Ради Безпеки ООН, на якому обговорювали наслідки війни для жінок та дітей України.

Про це, із посиланням на свого власного кореспондента, пише Укрінформ.  

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця заявив на Радбезі: «Як і її нацистські попередники, росія розпочала політику винищення всього народу. російським солдатам начальство дозволило вбивати всіх, хто вважає себе українцем». 

І нагадав, що рятуючись від «визволителів», Україну покинуло понад 4,3 млн біженців. 6,5 млн стали внутрішньо переміщеними особами. Переважна більшість із них – жінки та діти. Ще 121 тисячу дітей, окупанти викрали і вивезли, переважно з Маріуполя. Також, Кислиця повідомив, що в Україні буде запущено спеціальний механізм документування випадків сексуального насильства російських військових щодо українських жінок.  

На засіданні Ради Безпеки ООН у режимі відеоконференції виступила очільниця організації «Ла Страда – Україна» Катерина Черепаха.

Вона розповіла про випадки ґвалтування жінок і дітей російськими військовими. Йдеться про зафіксовані в Київській, Херсонській та Чернігівській областях випадки зґвалтування, у тому числі групами окупантів. Катерина Черепаха також повідомила, що всі ці випадки «лише верхівка айсберга, яку ми бачимо». Часто жертви, які вижили, надто травмовані й не готові розповідати про те, що сталося. Також багато жінок були вбиті. І закликала Раду безпеки, міжнародні інституції та уряди зупинити війну й продемонструвати свою солідарність. 

Нагадаємо, на Київщині російські “асвабадітєлі” згвалтували 14-річну дівчинку, яка тепер вагітна, та 11-річного хлопчика.

Останні новини