Нацрада іде на “Інтер” з перевіркою: деталі

Автор: Тетяна Сененко
15:08 12.08.2021

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу «Інтер» за показ фільмів з російськими акторами, які входять до переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

Телеканал перевірять за покази фільмів «Місце зустрічі змінити не можна» за участі Станіслава Говорухіна, «Бранець замка Іф» і «Д’Артаньян і три мушкетери» за участю Михайла Боярського, Ірини Алфьорової, Аліси Фрейндліх, Олега Табакова і Бориса Клюєва, «За сімейними обставинами» при участю Євгена Стеблова і «Велика перерва» за участю Валентини Тализіної.

Читайте також: “Слуги” лобіюють інтереси телеканалів, яким “важко знімати серіали українською” – Петро Порошенко

У Нацраді зазначили, що це вже третя перевірка, призначена «Інтеру» за подібні порушення. Згідно із законодавством, заборонено транслювати фільми, одним з учасників якого є особа зі списку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці.

Читайте також: Депутатка Київради стала ведучою на каналі «чорного» піарщика

До 2 вересня телеканал повинен направити регулятору всі необхідні документи і матеріали. Перевірятимуть «Інтер» в період з 30 серпня по 10 вересня. 

Нагадаємо, раніше український артист Павло Зібров натрапив на рекламу концерту Олега Винника на телеканалі «Інтер». У артиста викликало обурення те, що слова Винника перекладали на російську мову, хоча сам він говорив українською.

Останні новини