На “Вокзальній” демонтують бронзові медальйони з радянською символікою, коли дадуть гроші

Автор: Ольга Даниленко
18:30 21.02.2023

З київської станції метро “Вокзальна” приберуть бронзові медальйони з радянською символікою, присвячені “дружбі народів” і “владі рад”, коли з бюджету виділять кошти.  

Про це розповів в інтерв’ю начальник КП “Київський метрополітен” Віктор Брагінський.

Зокрема, прибирати медальйони з радянською символікою планують тоді, коли будуть будувати на їхньому місці другий вихід із “Вокзальної”. Але про це говорять ще з 2017 року.

Тут питання в наявності коштів у міському бюджеті, зараз вони витрачаються на більш пріоритетні цілі. Але щойно з’явиться така можливість, ми запроєктуємо другий вихід і розпочнемо будівництво. Тоді і демонтуємо медальйони з радянською символікою”, – пояснив журналістам ТСН начальник столичного метрополітену.

 

Він також додав, що станція є пам’яткою архітектури місцевого значення й охороняється державою. Тому реставрувати станцію можна лише після отримання дозвільних документів.

Нагадаємо, на початку лютого демонтували пам’ятники радянському льотчику-випробувачу та члену КПРС Валерію Чкалову та радянському генералу Миколі  Ватутіну. Також прибрали 24-тонну частину постаменту з ім’ям Ватутіна. Все перенесли до Музею авіації.

Читайте також: Служив, проливаючи кров українців: 8 фактів про генерала Миколу Ватутіна з історії Києва

 

Останні новини