На Солом’янці посеред вулиці обірвали велодоріжку. Проєкт за 5,5 млн грн

14:58 17.11.2020

Під час капітального ремонту на проспекті Любомира Гузара у Солом’янському районі не добудували велосипедну доріжку. ЇЇ "обірвали" посеред вулиці, що суперечить проєктній документації.

Про це повідомляють на сторінці громадської організації “Київ – Велосипедне Місто”.

Комунальна корпорація “Київавтодор” в рамках капітального ремонту проспекту Любомира Гузара, створює велосипедні доріжки з обох сторін проспекту. Але на парехресті з бульваром Вацлава Гавела, під час влаштування велосипедної доріжки сталося щось незрозуміле – велосипедну доріжку “обірвали” посеред тротуару всупереч проєктному рішенню”, – йдеться у повідомленні.

В організації зазначили, що перед початком будівництва проєкт проходить відповідну державну експертизу і перевіряється на відповідність чинним будівельним нормам.

Автори допису зауважують, що розробка проєкту коштувала 5,5 млн грн, а тендер на виконання робіт вимагає близько 376 млн грн.

І лише під час капітального ремонту Комунальна корпорація “Київавтодор” вирішує не виконувати проєкт та не будувати в повному обсязі, хоча це передбачено проєктом та тендерною закупівлею. Про зручність створюваної велосипедної інфраструктури можна взагалі промовчати”, – підсумували у спільноті.

Нагадаємо, нещодавно колишній радник Єрмака Ігор Уманський викрив схему масштабного розкрадання коронавірусного фонду. Вона пов’язана з “Великим Будівництвом” – програмою, ініційованою президентом Зеленським.

Читайте також: “Укравтодор” запустив для водіїв сервіс відстеження доріг – що він дає 

Останні новини