На Оболоні без належних документів будують парк для вейкбордингу

13:35 05.05.2020

На березі Кирилівського озера в Оболонському районі без належних дозвільних документів почали будувати парк для занять вейкбордингом. Також власник планує проводити там фестивалі та спортивні змагання.

Фото: Тарас Міщенко

Про це повідомив киянин Тарас Міщенко, який живе поряд, пише Хмарочос.

Як виявилося, з дозвільних документів у бізнесмена є лише договір з КП «Плесо», виданий минулого року. В документах йдеться, що «Плесо» зафіксувало встановлення обладнання вейк-парку ще у грудні 2019 року, коли його там не було. Єдині платежі, вказані в договорі, – 1000 гривень за фіксацію обладнання та 1000 гривень на місяць за послуги належного санітарного утримання.

Без відповідних документів і всього за 1000 гривень у вашому розпорядженні – велике озеро. У цьому озері завжди було заборонено купатися, адже в нього через річку Сирець, що тече через промзону, зливається багато нечистот. Проте підприємець зробив аналіз води, і він показав, що все добре. В це відверто важко повірити, навіть з огляду на колір води та кількість сміття у ній”, – наголошує Міщенко.

За його словами, підприємець також планував встановити на березі МАФ, на який в нього не було документів та схеми розміщення.

Місцеві мешканці звернулися до поліції, й наразі будівництво призупинене. Поліція зафіксувала порушення, інспектор благоустрою склав припис з вимогою до підприємця надати протягом трьох днів відповідний пакет документів.

Читайте також: Екопарк “Осокорки” буде забудовано – ЗМІ

Нагадаємо, на місці майбутнього парку біля НСК «Олімпійський» зникли майже всі дерева.

Останні новини