На Мостицькому масиві вогнеборці не змогли потрапити на пожежу через запаркований двір (ФОТО)

Автор: Володимир Хлєбников
01:01 24.01.2022

На вулиці Сергія Данченка у Подільському районі Києва пожежна машина не змогла проїхати до будинку, де сталася пожежа. На заваді рятувальникам стали автівки місцевих мешканців та антипаркувальні стовпчики.

Фото: Фото: facebook.com/groups/danchenko

Серйозне загоряння вдалося ліквідувати зусиллями сусідів, інформує “ВК”.

Повідомлення про пожежу в будинку № 28-А на вул. Сергія Данченка (Мостицький масив) оприлюднили 23 січня в групі ЖК “Новомостицько-Замковецький” у Facebook. 

Пожежна машина не змогла проїхати до будинку. Можливо, причиною тому стали припарковані авто, а може, антипаркувальні стовпчики. Факт у тому, що проїзди вузькі, й багато поворотів, в яких пожежному автомобілю не протиснутися так, щоб нікого не зачепити“, – зазначив автор допису.

За словами очевидців, ймовірною причиною пожежі став вибух неоригінальної зарядка до смартфона. Після цього зайнялася натяжна стеля.

Іноземці, які мешкають у квартирі, в цей час спали, а коли прокинулися були шоковані тим, що відбувається, але розбудили всіх сусідів. Дим був дуже їдкий і токсичний, я не зміг зайти в приміщення. Іноземці падали непритомні, виходячи з приміщення. Одного забрала швидка. Ще одному було погано, але він відмовився від допомоги. Я після хвилини, проведеної поряд з квартирою, відчуваю себе, як після наркотиків“, – прокоментував один з місцевих жителів.

 Загоряння ліквідували сусіди за допомогою автомобільних вогнегасників.

Коментарів пресслужби ГУ ДСНС Києва щодо цього інциденту поки що не надходило.

Як писав “ВК”, в середині листопада 2021 року столичні вогнеборці, які прибули на виклик про пожежу в багатоповерховому будинку на Оболоні, довгий час не могли проїхати у двір через нерегульований шлагбаум.

Читайте також: Втричі дорожче. Жителі Виноградаря отримали платіжки із захмарними сумами

Останні новини