На дорогах водіїв очікує міжнародна програма Vision Zero та ще вдвічі більше камер

Автор: Любава Лисичкіна
22:21 14.05.2021

До кінця 2021 року в Україні встановлять близько 300 нових комплексів фотовідеофіксації порушень Правил дорожнього руху (ПДР).

Про це повідомив заступник міністра Антон Геращенко  в сюжеті одного з телеканалів.

Про те, що системи фіксації запрацюють по всім областям на тих ділянках доріг, де трапляється найбільше аварій, стало відомо ще в лютому цього року. Місця встановлення системи фото- та відеофіксації порушень ПДР   погоджені з підрозділами Національної поліції та службами автомобільних доріг.  Отже, за порушниками будуть спостерігати чотири сотні камер.

Також в планах МВС – застосувати шведську модель спостереження Vision Zero. З її допомогою українські правоохоронці сподіваються звести нанівець смертність на дорогах.

Створена на шведському прикладі міжнародна програма Vision Zero передбачає “принцип нульової терпимості” до загибелі або сильного травмування людей при аваріях.

В програму, зокрема, входять обмеження швидкості, штрафи за її перевищення тощо. Крім того, передбачена система, яка в автоматичному режимі оцінює безпеку дорожньої інфраструктури і пророкує вогнища аварійності.

Відомо, з 17 березня  в дію вступили нові підвищені штрафи за порушення ПДР. Сподіваємось, вам не знадобиться, але все ж нагадаємо, де можна дізнатись про свої штрафи та як оплатити.

Останні новини