Ми закрили небо самі, посилаючи ворожі літаки у напрямку російського корабля – боєць ТрО

Автор: Ольга Корниенко
14:50 27.08.2022

Екс-нардеп, еколог, а нині боєць ТрО Києва, який у складі ЗСУ боронить Україну, Єгор Фірсов до Дня авіації розповів історію про повітряні бої, коли декілька тижнів тому до позицій українських військових залетів ворожий літак РФ. 

Зазвичай вони не залітають на наші позиції, тому що бояться. Вони випускають свої ракети з окупованої території й одразу сідають. Але цей залетів максимально у глиб від лінії фронту. У цей самий час, коли наші системи зафіксували ворожий обєкт у повітрі, у небо піднявся вже наш літак, щоб захистити позицію у небі”, – розповідає військовий.

За його словами це був справжній бій у небі з потужними вибухами.

Відверто, ми не одразу зрозуміли що відбувається. Зрозуміли лише тоді, коли ворожий літак рухався задимленим підбитим корпусом в землю у напрямку окупованої території, – пригадує Фірсов.

Він наголосив, що українці змогли закрити небо самі, бо наші пілоти кожну секунду захищають небо.

Памятаєте, ще на початку війни, ми просили всю світову спільноту закрити нам небо. Поки фактично не закрили небо самі, посилаючи ворожі літаки у напрямку російського воєнного корабля. З днем авіації вас! З днем тих, хто кожну секунду захищає нас у небі”, – наголосив військовий.  

Читайте також: Кожен з українських пілотів вже легенда: сьогодні День авіації України 

 Нагадаємо, одна з мешканок звільненого від окупантів РФ міста Бучі розповіла українським військовим, що краще б її вбили, ніж тепер повинна жити зі всіма жахливими спогадами про звірства російських військових.  

Як повідомляв ВК, сьогодні на Подолі відкриють новий мурал “Привид Києва”. 

Останні новини