“Ми не можемо зупинити війну, якщо країна, яка вчинила напад, не має бажання цього робити” – Кулеба про перемовини з Лавровим

Автор: Галина Ворона
14:23 10.03.2022

Міністр зовнішніх справ Дмитро Кулеба провів сьогодні провів переговори із главами МЗС росії Сергієм Лавровим та Туреччини Мевлютом Чавушоглу. 

Про результати зустрічі Дмитро Кулеба розповів на брифінгу.

Як випливає з його заяви, представники росії не готові до припинення війни дипломатичним шляхом.

Ми не можемо зупинити війну, якщо країна, яка вчинила напад, не має бажання цього робити. Я почув сьогодні від російської сторони, що вони пов’язують припинення вогню з виконанням вимог Путіна на адресу України. Україна не здалася і не здасться. Ми готові до дипломатичних рішень, але поки їх немає, будемо самовіддано захищати нашу землю від російської агресії”, — підкреслив міністр.

За словами Кулеби, Україна на переговорах мала два завдання: домовитися про гуманітарні коридори, зокрема, з Маріуполя; домовитися про щонайменше 24-годинне перемир’я для вирішення всіх потреб людей.

На жаль, обидва питання залишились невирішеними. Проте Кулеба висловив сподівання, що Лавров “проведе комунікацію з тими в Росії, хто ухвалює ці рішення, і гуманітарний коридор таки запрацює.

Я зберігаю надію, що РФ суть із людських міркувань, із людського співчуття… дозволить роботу гуманітарного коридору з Маріуполя”, – сказав Кулеба.

Також він сподівається на продовження переговорів в сьогоднішньому форматі, якщо російська сторона буде готова до предметної розмови, а “не повторення широко поширених пропагандистських штампів про Україну”.

Читайте також: 15-та доба війни в Україні: окупант втрачає темпи наступу, його армія деморалізована

Нагадаємо,  українські штурмовики та бомбардувальники збили 4 Су-25 і два вертольоти рашистів.

Як повідомляв “ВК”, за ніч наші захисники розбили основні сили ворога для блокади столиці. Також минулої ночі на Київщині точились бої у трьох громадах Броварського району та ліквідували командира танкового полку окупанта. А на Чернігівщині розгромили дивізіон ракетних комплексів “Іскандер”.

Останні новини