“Муніципальна охорона” дбатиме про безпеку ще 450 шкіл і садочків Києва

Автор: Галина Ворона
15:52 11.04.2023

Більше 450 закладів освіти Києва будуть забезпечені додатковими заходами безпеки.

Це передбачено угодою, яку столична влада підписала із “Муніципальною охороною”, розповів заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, підсилення заходів безпеки у закладах освіти – це один із пріоритетів міської влади: школи і садочки поступово забезпечують охороною, організовують відеонагляд прилеглих територій, облаштовують тривожними кнопками.

Як зазначив чиновник, на сьогодні вже більше ніж у половині закладів середньої освіти організовано пости “Муніципальної охорони”, і процес підбору фахівців, які будуть працювати на охороні освітянських об’єктів, продовжується.

У рамках програми “Захисник Києва” ми продовжуємо фінансування безпекових заходів, що дасть змогу закупати необхідну техніку та набрати додатковий персонал для охорони шкіл і садочків. Враховуючи, що з кожним днем до освітніх закладів Києва повертається все більше дітей, ми маємо вже зараз забезпечити їх безпечне перебування в будівлях і на прилеглих територіях. Крім того, завдяки зовнішньому відеонагляду будуть забезпечені додаткові заходи охорони і для територій навколо освітянських будівель, що також є важливим для безпеки всього міста”, – зазначив заступник столичного голови.

Він додав, що підписання угоди про співпрацю – це результат багаторічної роботи із забезпечення безпеки в закладах освіти в Києві.

Ми поступово реалізуємо безпекову програму в школах та садочках: забезпечуємо надійні укриття в закладах освіти, облаштовуємо відеонагляд і, головне, підключаємо до охорони муніципальні та державні охоронні структури. Заклади освіти охоронятимуть комунальна організація «Муніципальна охорона» у співпраці з державною Поліцією охорони. Також поліція виїжджатиме до закладів освіти в разі спрацювання тривожної кнопки. Для нас найголовніше – безпека дітей, особливо в час, коли на території нашої країни продовжуються активні бойові дії. Своїм прикладом ми показуємо всій країні, як можна ефективно організувати безпекові заходи на великій території та у великій кількості об’єктів“, – підкреслив заступник голови КМДА.

Читайте також: “Наварили” собі 5 млн грн: у приміщенні “Муніципальної охорони” проводять обшуки 

Нагадаємо, “Муніципальна охорона” почала опікуватись охороною столичних шкіл і садочків з осені минулого року. Першими отримали такий захист школи Святошинського району.

Останні новини