Марина Порошенко планує захистити дітей-сиріт “житловими сертифікатами”

Автор: Галина Ворона
14:25 31.01.2021

Депутатка Київради від "Європейської солідарності" та голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко планує запропонувати Київраді пілотний проект, за яким діти-сироти після 18 років отримуватимуть "житлові сертифікати". Вона впевнена, що це дозволить дітям відчувати себе дійсно незалежними, дасть стимул працювати і розвиватися.

Про таку ініціативу Марина Порошенко повідомила під час візиту до Центру соціальної підтримки дітей та сімей Дніпровського району, де на початку 2021 року відкрились соціальні квартири для дітей-сиріт та тих, хто позбавлений батьківського піклування.

Вона впевнена, що з такими сертифікатами дитина зможе відчувати себе дійсно незалежною, сама обиратиме своє майбутнє, матиме стимул заробляти гроші і розвиватися, ставати повноцінним членом суспільства, а держава їй у цьому сприятиме.

Важливо, що цей “житловий сертифікат” буде слідувати за дитиною і мати цільове призначення, щоб уникнути ризику, коли дітей можуть обманути, видуривши ці гроші.

До вихованців центру Марина Порошенко прийшла не з пустими руками. Як депутат Київради та голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики вона дізналася про брак постільної білизни. Цю проблему їй вдалося вирішити, придбавши необхідні комплекти.

Читайте також: Обов‘язково подивіться цей фільм. Петро і Марина Порошенки побували на показі документального фільму про Кіборгів 

Нагадаємо, у столиці відкрили Центр соціальної підтримки дітей та сім’ї, де створили соціальні квартири для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Останні новини