Майдан після пандемії може виглядати, як ця площа в Італії (ФОТО)

16:33 12.05.2020

На одній з італійських площ дизайнери створили інсталяцію, що дозволяє гуляти, дотримуючись соціальної дистанції.

Італійська студія Caret Studio встановила інсталяцію, що допоможе людям дотримуватись соціальної дистанцї, розповідає Dezeen. 

Інсталяція заснована на обмеженні, встановлене в регіоні Тосканія – мінімум 1,8 метрів між людьми, щоб зупинити поширення вірусу. 

Білі квадрати нанесені тимчасовою фарбою, яку можна легко змити після карантину, щоб площа знову повернулась до свого звичного вигляду.

Матео Челацці, Федеріко Челоні та Джуліо Маргері, що заснували студію в 2014 році, описують інсталяцію як тимчасове рішення для “свідомого використання” громадського простору в умовах карантинних заходів. 

Під час тижнів карантину, соціальна дистанція та її наслідки стали дуже актуальною темою, це змусило нас переглянути наші маршрути та те, як ми використовуємо наш громадський простір”,

– розповіли вони Dezeen.

“Ідея полягає в тому, щоб створити тимчасову структуру нового соціального життя”.

Інсталяція знаходиться в місті Віккьо біля Флоренції, Італія.

Масові заходи в Італії заборонені до 18 травня, втім, останніми днями люди використовували інсталяцію, щоб гуляти на вулиці. 

Нагадаємо, що в умовах соціальної дистанції переробляють не лише площі та вулиці, а й зелені зони та навіть робочі місця.

Читайте також

Парки можна переробити. Вже є проєкт, адаптований під пандемії

6 правил двометрового офісу. Як адаптувати робоче місце під пандемію

Останні новини