Лікарня на кордоні між Кримом та Україною переповнена пораненими й трупами військових рф – Джемілєв

Автор: Ольга Даниленко
17:34 21.03.2022

6-поверхова лікарня Красноперекопська, що розташована на кордоні окупованої фашистською владою рф АР Крим з материковою Україною, переповнена трупами та пораненими військовими РФ “без рук та ніг”.

Про це повідомив нардеп від “Європейської Солідарності”, уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Точно відомо, що там поранені російські вояки”, – наголосив він.

За словами Джемілєва, більшість поранених у лікарні підірвалися на українських мінах, адже по замінованих ділянках російське керівництво запускало солдатів, а потім танки.

Трупи надходять, лікарні заповнені. На кордоні Криму з материковою частиною України у Красноперекопську велика 6-поверхова будівля переповнена пораненими. Але це в основному ті, які підірвалися на мінах. Найцікавіше – російські військові знали, що поля заміновані. Але вони відправляли туди піхоту, а після них танки. І ті, хто без рук, без ніг заповнили цю 6-поверхову лікарню. Там місця не вистачає, їх розвозять по іншім лікарням на території Криму”,повідомив Джемілєв у прямому ефірі.

Лідер кримськотатарського народу додав, що зараз у лікарні змінили персонал.

Те, що там буди цивільні медики, їх прибрали. Зараз там тільки військовий персонал. Нікого не пускають й не випускають. Охорона”, – наголосив Джемілєв.

Нагадаємо, 24 лютого близько 5:00 фашистські війська рф атакували кордон України з боку рф, білорусі та Криму. Прикордонні підрозділи, прикордонні наряди та пункти пропуску атакували з артилерії, важкої техніки та стрілецької зброї.

Як повідомляв “ВК”, фашистська окупаційна влада РФ заборонила лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву відвідувати окупований півострів до 2034 року.

Останні новини