Київщина потрапила до переліку областей, де карантин не послаблять

15:11 18.08.2020

Київ, а також 13 областей України, зокрема і Київська, станом на 18 серпня не готові до послаблення карантину. У столиці та Київській області кілька показників перевищують встановлену норму.

Відповідні дані опубліковані на сайті МОЗ.

Так, одному або кільком критеріям послаблення карантину не відповідають: Київ, Вінницька область, Волинська область, Житомирська область, Закарпатська область, Івано-Франківська область, Київська область, Львівська область, Одеська область, Рівненська область, Тернопільська область, Харківська область, Хмельницька область, Чернівецька область.

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Зокрема, в Києві перевищено показник нових випадків коронавірусу на 100 тисяч за 14 днів – 69,7 при нормі менше 40, а також зростає завантаженість лікарняних ліжок в лікарнях першої черги. У Київській області також не відповідає критерію показник нових випадків коронавірусу на 100 тисяч.

Нагадаємо, Україну поділили на чотири зони – «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону». Оновлюють данні кожної п’ятниці і вони діять з понеділка наступного тижня. Такий адаптивний карантин за новими правилами буде поки діяти до 31 серпня.

Останні новини