Київрада сьогодні збереться на засідання. Які питання на порядку денному

Автор: Галина Ворона
08:45 27.05.2021

Сьогодні о 10:00 зберуться на пленарне засідання депутати Київської міської ради ІХ скликання. Місце зустрічі - зал засідань (вул. Хрещатик, 36, 4-й поверх). Депутати мають розглянути низку земельних рішень, а також ухвалити цільові програми з підвищення енергоефективності та протидії домашньому насильству. Є у порядку денному і питання про скандальне ДПТ Мінського масиву, яке вже двічі не змогли прийняти.

Анонс засідання оприлюднила пресслужба Київради.

Розпочати планують о 10:00.

У порядку денному засідання низка земельних питань. 

Зокрема, планується розглянути питання щодо створення понад трьох гектарів нових зелених зон, з яких 1,02 га буде закріплено за КП “Київтеплоенерго”, 0,93 га – поновлено раніше укладені договори, 0,52 га отримають приватні підприємства, здебільшого під експлуатацію існуючих будівель, 0,16 га отримають громадяни безоплатно у приватну власність.

Також дві території зелених зон зможуть отримати статуси ботанічних пам’яток, а також буде затверджено план природоохоронних заходів на 2021 рік.

Є у порядку денному і пункт про затвердження детального плану території в межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова (Петра Калнишевського), північної та західної межі лісу в Оболонському районі Києва (від 12.03.21 №08/2131-935ПР), проти якого виступають мешканці Мінського масиву.

Читайте також: Вишиваний день. Як вбрались до свята депутати Київради і вулиці міста 

Нагадаємо, на двох останніх засіданнях, 22 квітня і 13 травня Київрада не підтримала забудову Мінського масиву

Останні новини