Київ закупив дві системи контролю якості повітря за 40 млн грн

19:08 16.12.2020

Системи якості повітря незабаром встановлять у Дніпровському (Харківське шоссе, 7/1) і Дарницькому (вул. Вербицького, 26) районах столиці. Перші два пости нової системи почнуть працювати вже грудні цього року.

Про це повідомляє видання “Dozzoro”. 

Так, у липні цього року управління екології та природних ресурсів КМДА оголосило тендер на “Створення міської системи програмно-апаратних засобів збору та обробки даних про стан довкілля міста Києва”. На реалізацію такого рішення з державного бюджету виділили 40 млн грн.

Закупівля на таку суму включає в себе тільки перший етап робіт зі створення системи моніторингу повітря. За цей кошт підрядник обладнає два пости моніторингу і створить програмне забезпечення, за допомогою якого інформація з них оброблятиметься і передаватиметься на інтерактивну мапу.

У тендерній документації закупівлі подано повний перелік обладнання, яке буде задіяне в постах. Цікаво, що абсолютно всі позиції — виробництва світових брендів, лідерів в своїй сфері: Horiba (Японія), Gasera і Vaisala (Фінляндія), Chromatotec (Франція), FAI Instruments (Італія).

В майбутньому планується створити 27 таких постів моніторингу. Зазначається, що це буде найбільша мережа такого рівня в Україні.

До слова, столична мережа Гідрометцентру складається з 16 постів і наразі є найбільшою в країні.

Нагадаємо, що у суботу, 5 грудня, Київ опинився у десятці міст світу з найгіршим повітрям. Наразі найбрудніше повітря на проспекті Науки – індекс забруднення там перевищено майже у 6 разів.

Читайте також: В Київському крематорії з’явиться система очищення повітря

 

 

 

Останні новини