Киянин подав до суду на Укрзалізницю, бо його потяг спізнився

Автор: Анна Ткаченко
15:14 24.11.2023

Чоловік вирішив скористатися послугами Укрзалізниці, щоб дістатися з Маріуполя до Києва. Але його потяг спізнився на майже три години. Він звернувся до суду, аби отримати компенсацію від перевізника.

Як вказується у рішенні Печерського районного суду Києва, потяг Маріуполь-Київ, який мав відбути з міста 24.08.2021 року о 17:16 і прибути до столиці о 07:11, запізнився на 2 години 28 хвилин. У задоволенні претензії чоловіка від 30.08.2021 року про сплату на його користь 61 гривні пені та 5 тисяч гривень моральної шкоди Укрзалізниця відмовила, передає Інформатор.

Чоловік звернувся до суду, щоб стягнути з Укрзалізниці 61 гривні пені та 10 тисяч гривень моральної шкоди. На підтвердження заявлених вимог пасажир надав копії:

  • посадочного документа,
  • листа акціонерного товариства “Українська залізниця” у відповідь на його звернення щодо фактичного часу запізнення потяга № 10Д Маріуполь-Київ,
  • листа акціонерного товариства “Українська залізниця” у відповідь на його запит про надання інформації,
  • листа акціонерного товариства “Українська залізниця” у відповідь на його претензію.

Чоловіку відмовили у задоволенні позову. Його вимоги про стягнення 10 тисяч гривень моральної шкоди з Укрзалізниці не знайшли свого підтвердження.

“Отже, у задоволенні позову в цій частині слід також відмовити”, – вказали у суді. 

Нагадаємо, у метро Києва чоловік вчинив дрібне хуліганство. Він матюкався та плював на інших пасажирів. Це відбулося на станції “Либідська”. Порушника притягли до відповідальності та оштрафували.

 

Останні новини