Кияни закликали владу не перекривати мости під час повітряної тривоги

12:03 09.04.2023

Столичну владу закликали скасувати рішення про перекриття Дарницького та Південного мостів під час повітряних тривог.

Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради.

Авторка петиції №11886 Юлія Коваленко вимагає від влади Києва не перекривати мости під час повітряної тривоги, оскільки перекриття цих мостів паралізує транспортне сполучення дуже великого житлового масиву, та пригородів з Бориспільського району, а також ускладнює роботу екстрених служб.

“Якщо ці мости перекривають за для безпеки громадян, то виходить зовсім протилежне, оскільки виникає скупчення транспортних засобів і людей в них що у разі влучення ракети у ці скупчення буде набагато більше, до того ж не перекриваються решта мостів, що несе на них додаткове навантаження, а вони знаходяться і так в не найкращому стані”, — йдеться в петиції.

Читайте  також: Повітряні тривоги “вкрали” близько 1,7 млрд грн у комунального транспорту Києва на користь приватників, які возили пасажирів

У зверненні до столичної влади авторка навела інші аргументи.

“Якщо знову ж таки з міркувань безпеки громадян складається враження що в решту мостів 100% нічого не може влучити ворожа ракета. Ще один важливий аргумент щодо скасування цього рішення це економічні втрати для міста і країни в цілому через втрату часу на переміщення людей, товарів містом, зайву витрату палива, більше шкідливих викидів в атмосферу”, — заявила Коваленко в петиції.

Нагадаємо, ми повідомляли, що Кличко відповів автору петиції про відновлення роботи транспорту в Києві під час повітряних тривог.

Останні новини