Кияни просять владу відновити курсування фунікулера

16:38 06.03.2023

У Києві потрібно відновити роботу фунікулера, яку припинили через дефіцит електроенергії та постійні відключення світла у столиці.

Про це йдеться у відповідній петиції, зареєстрованій на офіційному сайті Київської міської ради.

Автор петиції №11803 Микита Куценко вимагає від столичної влади відновити роботу фунікулера у центрі Києва у зв’язку з покращенням ситуації в енергосистемі.

“Після масштабних ракетних атак країни-терориста в Києві зупинили роботу трамваїв, тролейбусів і фунікулера, але останнім часом, завдяки нашим енергетикам, українська енергетика змогла витримати і відновитися, після чого в Києві знову було випущено електротранспорт на маршрути, проте залишився один, який не працює досі — це фунікулер”, — йдеться в петиції до Київської міської ради.

Читайте також: Кілька фактів про київський фунікулер та його героїв, яких ви точно не знали

Киянин акцентує увагу столичної влади на тому, що фунікулер — це необхідний транспорт, який з’єднує Поділ з історичним Верхнім містом. Його робота важлива для туризму, для маломобільних гостей та мешканців Києва. Для розгляду цього звернення в Київській міській раді петиція має зібрати шість тисяч голосів на підтримку. Збір підписів триває.

До слова, трамвайному депо ім. Т. Г. Шевченка пішов 126-й рік. Його команда налічує близько 290 героїв, які трудяться на благо комфортного пересування киян. “Великий Київ” дізнався як живе депо, котре гордо називають частинкою “Укрпастрансу”.

 

Останні новини